Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de diciembre de 2019

25N
02/12/2019
Per la inserció laboral real
Discapacitat i ocupació

El sindicat denuncia l'alt nivell d’atur i els factors que dificulten la inserció laboral del col·lectiu, que van des dels prejudicis empresarials, la falta d'adaptació dels llocs de treball o la baixa qualificació professional. CCOO PV reclama la implantació de totes les mesures necessàries per a aconseguir la igualtat d'oportunitats, davant el major risc de vulnerabilitat social i pobresa.

27/11/2019
Cens de persones cuidadores
  • L'objectiu és facilitar la possible obtenció de qualificació professional.

Aquest plantejament de reconeixement d'experiència ha estat una demanda de CCOO PV en els últims temps, amb la total garantia que s'establís mitjançant un procediment adequat i amb plenes garanties de professionalització.

13/11/2019

Normas de cotización, prestaciones por desempleo, pensiones, subsidios, o prestaciones por incapacidad temporal, nutren la guía de Legislación Laboral Básica 2019, editada por CCOO PV.

21/10/2019
.

L’acte organitzat per Comissions Obreres a Xàtiva ha tractat la nova Llei de serveis socials i el paper que ha tingut el sindicat en la redacció de la nova Llei.

10/10/2019
.

La jornada es farà a la Casa de la Cultura el proper dimecres 16 d’octubre i comptarà amb la presència d’Ana Belén Montero, secretària de política social i joventut de CCOO PV.

30/09/2019
Día Internacional de las Personas Mayores.
  • 1 de octubre, Día Internacional de las Personas Mayores.

Las políticas públicas y el fortalecimiento del Estado del Bienestar son la clave para atender las necesidades de las personas mayores en un país cada vez más envejecido. En el Día Internacional de las Personas Mayores, CCOO PV exige la correcta revalorización de las pensiones según el IPC y un aumento de las mínimas, para evitar situaciones de extrema vulnerabilidad.

26/09/2019
Manifestación en València en defensa de las pensiones, en 2018.
  • El sindicato convoca concentración con el lema ‘Gobierne quien gobierne, las pensiones se defienden’. Día 2 de octubre, 11h, Delegación de Gobierno (Pl. del Temple, 1).

CCOO exige a los partidos políticos que concurren a las elecciones generales que asuman la derogación de la reforma de las pensiones del año 2013 y la garantía legal de que se incrementarán conforme al IPC, además de una mayor subida de las más bajas. El sindicato también reclama empleo de calidad y con salarios dignos.

25/09/2019
Arturo León, Ana Belén Montero y Helena Ferrando.

La central sindical se ha reunido con la secretaria autonómica de Atención Primaria y Servicios Sociales de la Generalitat, con la finalidad de abordar los retos en esta legislatura. CCOO PV trabajará conjuntamente con la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas en asuntos como el desarrollo del nuevo modelo de servicios sociales y la plena implantación de la Ley de dependencia o la Renta Valenciana de Inclusión, entre otras materias.

08/08/2019
Servei d'assessorament social
Servei

La Secretaria de Política Social i Joventut de CCOO PV ofereix un servei d’informació i orientació dirigit a l’afiliació, sobre els recursos socials que hi ha i els procediments d’accés.

23/07/2019
Javier Velasco (DMD-CV) i Ana Belén Montero (CCOO PV) signen l'acord.
Acord de col·laboració
  • Sols un 0,5 % de la població valenciana ha registrat el document de voluntats anticipades

CCOO PV i l'Associació Dret a la Mort Digna CV signen un acord de col·laboració per a promoure l'aplicació dels drets de les persones a decidir en l'última etapa de la vida. Desenvoluparan accions per a difondre aquests drets entre la població i reclamaran a les administracions la seua efectiva implementació.

11/07/2019
Fernando Lezcano, Julián Gutiérrez, Ana Belén Montero i Dolores Nauffal, durant la presentació de l''Observatori social de la gent gran' en roda de premsa.
  • Quasi un milió de pensionistes del País Valencià cobra 78 euros menys al mes que la mitjana de l'Estat.

L’'Observatori social de gent gran' destaca l'augment de la població del tram de persones majors de 65 anys, un segment que representa quasi un milió al País Valencià. CCOO denuncia l'augment del risc de pobresa i insta a actuar sobre les condicions de l'ocupació actual, per garantir unes pensions dignes presents i futures.

11/07/2019
La Generalitat Valenciana ha de fer-se’n càrrec del 84 % de la despesa del SAAD
Implantació autonòmica Llei de dependència

Reivindicacions: assistent personal, finançament, professionalització

CCOO PV avalua el desenvolupament autonòmic de la Llei 39/2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, fins a maig de 2019. L'Informe analitza l'evolució històrica de persones beneficiàries; tipus, graus i nivells de prestació; llista d'espera; evolució de l'ocupació en el sector i la problemàtica de cuidadores i cuidadors no professionals.

04/07/2019
La precarietat no pren vacances!

La iniciativa ‘A l'estiu la precarietat no pren vacances! La nostra lluita tampoc!’ posa el focus en les condicions de treball que pateix la joventut valenciana durant els mesos estivals, vinculades a un model amb una temporalitat alta, salaris baixos i molt poques garanties.

03/07/2019
Portada de la publicació
Consulta en línia

CCOO PV ha editat aquesta publicació digital per tal de facilitar l’accés i la difusió d’una norma en el disseny de la qual ha participat activament. El sindicat ha col·laborat intensament en la construcció i millora de la Llei i ha aconseguit amplis consensos en el marc del diàleg social en el qual estan presents els agents socials.

01/07/2019
CCOO entrega firmas ILP en el Congreso.
  • La Autoridad Independiente de Responsabilidad Fiscal (AIReF) publica un informe, encargado por el Gobierno del PP durante la anterior legislatura.

La Mesa del Congreso de los Diputados acuerda la reactivación de la tramitación parlamentaria de la Iniciativa Legislativa Popular impulsada por CCOO y UGT para la puesta en marcha de una Prestación de Ingresos Mínimos. CCOO considera que los motivos principales que en su día justificaron la presentación de la ILP, con el aval de 710.000 firmas, no han cambiado. La propuesta de la AIReF se orienta a otro objetivo, legítimo y que debe atenderse, pero que no es alternativo a cubrir los vacíos de cobertura de la protección por desempleo.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.