Comisiones Obreras del País Valenciano | 27 de mayo de 2020

CCOO PV se suma a la concentració per l'alliberament de Carola Rackete

  El pròxim dissabte dia 6 de juliol, a les 20 hores, el sindicat participarà en la concentració convocada a la plaça de l'Ajuntament de València, en protesta per la política deshumanitzada i sense escrúpols del Govern italià, contrària a l'Europa dels ciutadans i de les ciutadanes, solidària i humanista que el sindicat porta defensant durant anys.

  02/07/2019.
  Convocatòria concentració

  Convocatòria concentració

  Carola Rackete, capitana del vaixell humanitari Sea Watch, va ser detinguda a la matinada del dissabte passat prop del port de Lampedusa, a Itàlia, en ingressar sense permís al port amb 40 migrants a bord. Comissions Obreres se suma a les crítiques davant aquesta detenció i defensa una Europa democràtica, solidària i igualitària, que garantisca els drets humans de les persones refugiades i migrants.

  Amb la detenció de Rackete es tornen a aconseguir mínims històrics de falta de solidaritat i suport humanitari per part no solament del Govern italià sinó de la resta de països que no ofereixen els seus ports per poder atendre les 40 persones migrants a bord del Sea Watch”.

  Per a CCOO cal defensar l'Europa social, democràtica, solidària i igualitària, posant les persones en el focus de les polítiques. A més, s'han de defensar els convenis internacionals sobre els drets humans de les persones refugiades i migrants, sense oblidar la millora necessària del sistema d'acolliment per a assegurar les condicions humanitàries mínimes de recepció d'acord als estàndards internacionals dels drets humans. Això significa que els diferents governs dels països membres de la UE no poden permetre que es criminalitze les qui anteposen salvar vides humanes.

  No cal oblidar tampoc que aquestes actuacions inhumanes es corresponen amb concepcions racistes, xenòfobes i excloents. Des de CCOO continuem impulsant i donant suport a aquelles polítiques públiques que afavorisquen la convivència pacífica i integradora i que combaten els discursos racistes i xenòfobs que s'amaguen darrere de governs com l'italià.

  En opinió de CCOO és necessari reprendre les propostes de reforma del Sistema Comú Europeu d'Asil (ECAS) plantejades per la CE a la tardor de 2015. Resulta disfuncional que dins de la UE convisquen sistemes d'asil tan dispars que provoca el que es coneix com a “moviments secundaris”, és a dir, que les persones que entren a la UE es dirigeixen prioritàriament cap a aquells països que ofereixen millors condicions d'acolliment i asil. Per això resulta fonamental recuperar els projectes de reglaments de qualificació, d’acolliment i de tramitació d'asil amb la finalitat que siguen obligatoris i comuns per a tots els membres de la UE.

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.