Comisiones Obreras del País Valenciano | 8 de agosto de 2020

Formació persones adultes

L’Escola Vicent Ventura és un projecte educatiu impulsat per la Secretaria de Formació de CCOO del PV en el marc del programa de la Generalitat Valenciana per a l’animació i promoció de l’educació permanent de persones adultes.

Va nàixer amb l’objectiu de millorar la formació bàsica i instrumental d’aquells treballadors i treballadores que pertanyen a l’organització sindical o al món laboral en general, i s’hi adrecen en busca de respostes concretes a necessitats personals de formació, i amb la pretensió d’esdevenir un instrument operatiu, pràctic i flexible que permetera en tot moment adaptar-se a les necessitats formatives de l’alumnat i que poguera enriquir-se a partir de l’experiència.

Cada any s'atén a més de 700 persones als diferents nivells de formació. L’alumnat del Centre inicialment estava composat quasi exclusivament per persones vinculades al sindicat. Els darrers anys s’ha comprovat un desplaçament de la procedència de l’alumnat i en l’actualitat s’observa una presència majoritària de persones que acudeixen al Centre per proximitat o per referències d’altres alumnes. El fet que l’Escola compartesca instal·lacions i infrastructura amb FOREM ha permès també la captació d’alumnat que acudeix a interessar-se per cursos oferits per aquesta Fundació sense tenir les titulacions bàsiques exigides per a la seua realització. Per altra banda també es produeix un flux d’alumnat en l’altre sentit: persones que en obtenir la titulació escaient s’incorporen a cursos de formació ocupacional o contínua d’acord amb la situació laboral personal.

Les propostes educatives oferides per l’Escola han anat variant al llarg dels anys en funció de la correlació entre els objectius inicials del projecte, els interessos de l’alumnat, les demandes formatives de les distintes Federacions i Secretaries del Sindicat (Formació, Dona, Sanitat, CITE-CITMI, etc.), la participació, a través de FOREM, en projectes europeus i la incorporació a la Coordinadora d’Escoles de Formació de Persones Adultes de la ciutat de València per tal d’harmonitzar la nostra oferta amb la de la resta de Centres de la ciutat. Tot açò, dintre de la línia inicial del projecte de prioritzar els sectors socials menys afavorits formativament.

Més informació al bloc de l'escola http://enredrat2.wordpress.com

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.