Comisiones Obreras del País Valenciano | 27 de mayo de 2020

CCOO PV demana a les persones treballadores que combaten el racisme i la xenofòbia a la feina

  En el Dia Internacional contra el Racisme, que se celebra el 21 de març, des de CCOO PV posem el focus en l'atac sistemàtic de la ultradreta a Europa i a Espanya, al qual estan sent sotmesos valors fonamentals com la dignitat humana, la igualtat, els drets humans i la mateixa democràcia.

  20/03/2019.
  La Comissió Executiva de #CCOOPVAntiracista

  La Comissió Executiva de #CCOOPVAntiracista

  CCOO PV fa una crida a les institucions, perquè respecten els compromisos internacionals i garantisquen el compliment dels drets humans. El sindicat demana a les persones treballadores una major implicació per a frenar l'ascens de l'extrema dreta, mitjançant el combat al racisme i la xenofòbia al lloc de treball.

  Davant de la complexitat de la realitat migratòria, el discurs de la criminalització de la immigració es construeix sobre idees simples que corprenguen en l'ideari social de manera quasi inconscient. Un relat sustentat en mentides, prejudicis i estereotips que intencionadament culpabilitza a la persona estrangera, especialment aquella amb trets marcadament diferents, dels mals de la nostra societat per induir un sentiment d'identitat nacional excloent entre la ciutadania. Es tracta, en definitiva, de convertir la immigració en una amenaça.

  La diversitat és una realitat quotidiana que ha modificat substancialment a la societat espanyola i valenciana. És innegable la seua aportació tant en termes econòmics com socials i culturals. La immigració ens ha transformat positivament i ens ha convertit en una comunitat profundament acollidora.

  Els discursos falsos que qualifiquen la immigració com a “devessall” o la utilització de l'expressió “efecte crida” pretenent associar l'arribada de població immigrant amb l'obtenció de suposats beneficis socials, queden desautoritzats. I la utilització política i electoral del fet migratori com a instrument ideològic aglutinador, s'ha convertit en una pràctica reiterativa, profundament reprotxable i molt perillosa.

  No obstant això, en aquest moment aquests discursos basats en la por i en l'odi, alimenten un ambient tòxic ja abonat per les conseqüències de la crisi econòmica, d'unes polítiques d'austeritat i de retallades que no han fet més que augmentar la bretxa de la desigualtat. La manipulació dels temors, de la por i de l'odi és la base dels nous feixismes que estan entrant en les nostres institucions democràtiques.

  CCOO hem sigut sempre punta d’espasa en la defensa dels drets humans i en particular, dels drets de les persones migrades, amb el reconeixement i la de la qüestió migratòria com a fet social imparable i necessari. Un paper protagonista especialment necessari en aquests moments per a frenar contundentment l'avanç del discurs de l'odi i del racisme.

  La nostra experiència de treball sindical en aquest àmbit es converteix en un inqüestionable aval per a reactivar el compromís sindical en la lluita per la igualtat de drets, la llibertat, la democràcia des del reconeixement de la diferència i la diversitat, tant en la nostra dimensió sociopolítica com sectorial.

  Per això i amb motiu del Dia Internacional contra la Discriminació Racial, aquest 21 de març, CCOO PV exigeix que el fet migratori isca de la batalla partidista i s'incorpore en l'agenda política a través de mesures inclusives, efectives i compromeses, mitjançant un abordatge integral i des de totes les perspectives de la realitat migratòria; l'econòmica, la laboral, la social i la cultural.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.