Comisiones Obreras del País Valenciano | 2 de abril de 2020

26/03/2020
Mesures de conciliació.

CCOO PV informa sobre les mesures extraordinàries de conciliació de la vida familiar i laboral durant la crisi del COVID-19, com ara la reducció o l’adaptació de la jornada laboral.

26/03/2020
Violencias machistas, en alarma permanente para garantizar servicios.
#LAMIRADAVIOLETA #COVID-19 INFORMACIÓN CORONAVIRUS MUJERES

EN SEGUIMIENTO del impacto de género de la crisis del COVID-19, la secretaria confederal de Mujeres e Igualdad de CCOO, Elena Blasco Martín, señala: “Para CCOO es muy preocupante el incremento de riesgo de las violencias machistas en este tiempo de crisis del COVID 19, así como de dificultades añadidas para que las mujeres afectadas puedan acceder a la protección que requieren. Aumentan los riesgos de violencia e indefensión de las mujeres: por el confinamiento en los hogares con sus maltratadores, que incrementan la vigilancia y control sobre ellas; por las restricciones de movilidad; por el plus de aislamiento añadido a las mujeres implicadas; por el cese de servicios de atención presencial, etc. Además, las consecuencias socioeconómicas de las medidas adoptadas aumentan en muchos casos la dependencia económica de las mujeres hacia sus maltratadores, y suponen un riesgo añadido que puede propiciar mayor exposición a situaciones de acoso sexual”.

24/03/2020
Tiempos para la conciliación corresponsable.
#COVID19

La falta de servicios y medidas de conciliación y el déficit en corresponsabilidad son barreras que vemos agigantarse con esta crisis. De nuevo recaen en las espaldas de las mujeres las obligaciones de cuidado. CCOO manifiesta su preocupación porque no se han previsto prestaciones compensatorias para las personas que reduzcan su jornada, lo que perjudica en especial a las familias monomarentales, trabajadoras del hogar o mujeres desempleadas. 

10/03/2020
Comisión negociadora del PI en la empresa Costa Azul
Planes de Igualdad

La Federación de Servicios a la Ciudadanía considera positiva la firma de dos planes de igualdad en empresas del grupo Avanza ya que suponen un paso adelante hacia la consecución de la igualdad real en un sector masculinizado como el de transporte de viajeros. 

09/03/2020
Manifestació a València.

Manifestacions massives per la igualtat i pels drets de les dones van recórrer ahir les principals localitats del País Valencià. Un clam violeta contra les violències masclistes i perquè les discriminacions no hi tinguen cabuda. CCOO PV, que va participar activament en totes les mobilitzacions del 8M, va visibilitzar el seu compromís amb una societat més inclusiva i més igualitària.

05/03/2020

L'Assemblea de CCCO PV amb motiu del 8 de març ha començat amb la interpretació d’‘El violador eres tu’ a la pl. Nàpols i Sicília. Dones sindicalistes han fet seu el lema feminista “per a desconcertar les autoritats i les institucions, per a fer-nos veure i notar, per a ser molestes i impertinents i incomodar amb aqueix braç acusador que apunta al violador. Una denúncia que només es dirigeix, per si fa falta aclariment, als violadors i agressors, als qui exerceixen la violència masclista. I també als qui la minimitzen, la desmenteixen i la neguen rematant així amb l'oblit i l'insult les dones que ja van ser assassinades”.

03/03/2020
Ana García, secretària de Formació i Ocupació de CCOO PV.
  • El nombre de persones en atur al País Valencià el mes de febrer ha sigut de 366.262 persones, 300 persones menys respecte a gener.

La central sindical insta a prendre mesures de caràcter estructural per a eliminar totes les bretxes de gènere que pateixen les dones, entre aquestes l'accés a l'ocupació. Davant l'escassa reducció de l'atur pel febrer, CCOO PV insisteix en el canvi de model productiu que puga generar treball decent amb salaris dignes.

28/02/2020
Arturo León, durant la seua intervenció VIII Trobades de Consells Autonòmics de Relacions Laborals.

CCOO PV ha participat en les VIII Trobades de Consells Autonòmics de Relacions Laborals, que han analitzat la situació de la negociació col·lectiva, especialment en els aspectes relacionats amb la igualtat de gènere. El secretari general, Arturo León, ha instat a abordar les reformes que necessita el nostre marc normatiu laboral, com ara els aspectes més regressius de la reforma laboral.

25/02/2020
Asamblea en Chiva.
  • Hogar de Personas Jubiladas (San Juan Bautista, s/n).

En el encuentro se abordarán los retos sindicales en el nuevo contexto político y se explicarán las reivindicaciones de cara al 8 de Marzo, Día Internacional de las Mujeres.

21/02/2020
Cloti Iborra CCOO PV i Pilar Mora UGT-PV
22 de febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial

La secretària de Dona CCOO PV, Cloti Iborra ha presentat avui les dades de la bretxa salarial arreplegades en l’Informe de la situació sociolaboral de les dones al País Valencià elaborat pel Gabinet Tècnic de CCOO PV i les propostes i reivindicacions sindicals al respecte.

17/02/2020
Imatge d'arxiu de la Comissió de seguiment del pla d'igualtat

El Consell Rector va aprovar en la seua última reunió el I Pla d’igualtat d’À Punt, resultat del treball previ realitzat en la Comissió d'Igualtat en la qual CCOO, juntament amb altres sindicats, ha participat de manera activa.

13/02/2020
Retall cartell
#VivesLliuresUnides

"S’acosta el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i com cada any CCOO PV reafirma el seu compromís amb l’eliminació de totes les formes de violència i discriminació cap a les dones, que persisteixen en els distints àmbits socials i laborals, i manifesta la necessitat permanent d’avançar en el desenvolupament d’un món més just, igualitari i solidari, construint igualtat" Cloti Iborra, secretària de la Dona CCOO PV.

13/02/2020
Fércalcer

Daniel Fernández Calzado ha cedit el disseny del cartell amb el qual CCOO PV convoca als actes del Dia Internacional de la Dona 2020.

03/02/2020
Conferència de Nazanin Armanian
Conferència

L'acte està previst el pròxim dijous dia 13 de febrer, a les 18.30 hores, en la sala d'actes del Centre de Cultura Contemporània [c/ Sant Ferrán, 4].

10/01/2020
Permisos 2020

L'entrada en vigor del Reial decret llei 6/2019, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, va significar l'aplicació gradual de la regulació continguda en l'article 48 de l'Estatut dels treballadors.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.