Comisiones Obreras del País Valenciano | 27 de mayo de 2020

Cursos d’atenció sindical a la població treballadora migrant davant la diversitat cultural i d’origen

  En un moment d’avanç dels discursos de l’odi, CCOO PV posa en marxa accions formatives que atenen la diversitat cultural i d’origen. Al sindicat treballem per posar en valor les migracions en les societats, un fet social imparable i necessari. El curs s’està impartint a València i està previst també a Elx.

  04/06/2019.
  Curs d'atenció sindical a la població treballadora migrant, davant la diversitat cultural i d’origen, a València.

  Curs d'atenció sindical a la població treballadora migrant, davant la diversitat cultural i d’origen, a València.

  CCOO PV ha organitzat un curs d'atenció sindical a la població treballadora migrant, davant la diversitat cultural. Aquesta iniciativa, promoguda per les secretaries de Migracions i de Formació Sindical, està dirigida a les persones amb responsabilitat sindical i representants legals dels treballadors i de les treballadores que puguen assumir tasques d'orientació a població treballadora migrant, des de l'estructura sindical o de les empreses amb major proporció de població treballadora immigrant.

  El curs va començar el passat 22 de maig a València, al Centre Sindical Primer de Maig (Serrans, 13). La segona sessió continuarà el proper 20 de juny i l’última sessió tindrà lloc el 10 de juliol. El 25 de setembre, continuarem al centre FOREM d’Elx, una formació destinada a les comarques de Vinalopó-Vega Baixa, Comarques Centrals i l’Alacantí-les Marines.

  Discurs de l'odi i del racisme

  Davant de la complexitat de la realitat migratòria, el discurs de la criminalització de la immigració es construeix sobre idees simples que penetren en l'ideari social de manera quasi inconscient. Un relat sustentat en mentides, prejudicis i estereotips que, intencionadament, culpabilitza a la persona estrangera, especialment aquella amb trets marcadament diferents, dels mals de la nostra societat per induir un sentiment d'identitat nacional excloent entre la ciutadania. Es tracta, en definitiva, de convertir la immigració en una amenaça.

  La diversitat és una realitat quotidiana que ha modificat substancialment la societat espanyola i valenciana. És innegable la seua aportació tant en termes econòmics com socials i culturals. La immigració ens ha transformat positivament i convertit en una comunitat profundament acollidora.

  CCOO ha sigut sempre punta d’espasa en la defensa dels drets humans i en particular, dels drets de les persones migrades, i ha reconegut i gestionat la qüestió migratòria com un fet social imparable i necessari. Un paper protagonista especialment necessari en aquests moments per a frenar contundentment l'avanç del discurs de l'odi i del racisme.

  La nostra experiència de treball sindical en aquest àmbit es converteix en un inqüestionable aval per a reactivar el nostre compromís en la lluita per la igualtat de drets, la llibertat i la democràcia, des del reconeixement de la diferència i la diversitat.

  La finalitat d’aquest projecte formatiu és augmentar la capacitat de CCOO PV per donar una atenció sindical integral a les treballadores i als treballadors migrants. I com a objectius: facilitar el coneixement i reconeixement de la diversitat cultural; donar a conéixer les propostes i directrius del sindicat respecte a la població treballadora immigrant; reflexionar sobre les migracions com una oportunitat d'enriquiment i aprenentatge i no com a font de discriminació; treballar arguments per a fer front als discursos de la por i l'odi; millorar els coneixements de les estructures sindicals en matèria de drets humans i estrangeria, per canalitzar adequadament les demandes i necessitats als serveis especialitzats.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.