Comisiones Obreras del País Valenciano | 22 noviembre 2024.

Revitalitzar Comissions Obreres

XXI Escola d'estiu de CCOO PV

    Els propers 15 i 16 de setembre de 2016 CCOO PV celebra la XXI edició de la seua Escola d’Estiu a El Teularet. Dues jornades de reflexió, anàlisi i debat, dedicades a enriquir les principals aportacions de l’actiu sindical al document confederal “Repensar el sindicat. Férem, fem, farem història” al voltant del paper de CCOO en temps i circumstàncies noves, al servei del conjunt de la classe treballadora.

    09/09/2016.
    escola estiu

    escola estiu

    La revisió de la pràctica sindical a les escoles d’estiu del País Valencià ve de lluny:“CCOO, un projecte comú i compartit (2010)”; en una “Societat en xarxa: sindicalisme, comunicació i precarietat (2011)”; en camí “Cap a una nova estratègia d’acció sindical i organitzativa (2012)”; concretant comunitàriament una “Ètica sindical, cultura i aprenentatge col·lectiu 2013”; on “El sindicalisme de CCOO constructor de ciutadania i democràcia (2014)”; i sabedors que “Assumim les responsabilitats pròpies i col·lectives per a l’autoregeneració sindical (2015)”. Per tal de continuar endavant calia arreplegar les demandes i analitzar les possibilitats de concretar els compromisos i les accions suggerides.

    Aquesta XXI edició vol contextualitzar els canvis en les relacions laborals que afecten molt significativament la funció social del sindicat. Amb aquesta pretensió s’aprofitaran les aportacions de les recents escoles i s’analitzaran les propostes rebudes al document confederal en el procés de debat realitzat al País Valencià.

    Tres ponents aportaran llum als reptes i possibles estratègies plantejades per a la imprescindible revitalització sindical:

    Carlos Bravo, membre de la CEC, secretari de Protecció Social i Polítiques Públiques. Llicenciat en dret i geografia i història, responsable sindical en Caja Madrid, responsable de caixes i previsió social complementària en Comfia i d'àrees de plans i fons de pensions en la confederació, fins al seu pas a la CEC.

    Natividad Camacho García, militant en les Comissions Obreres juvenils des de 1967, durant la seua dilatada trajectòria militant ha arribat a exercir càrrecs com a secretària general del Tèxtil de Madrid, secretària d'Acció Sindical de la Federació Estatal del Tèxtil i finalment com a secretària general de la Federació Estatal del Tèxtil en l’any 1984.

    Pere Beneyto, professor de sociologia del treball i relacions laborals de la Universitat de València. Expert col·laborador en la Fundació Primer de Maig i, com a tal, de l'equip impulsor del procés de “Repensar el sindicalisme”. Autor de diversos llibres sobre l'associacionisme empresarial, sobre treball i ocupació i sindicalisme. La seua dilatada trajectòria sindical inclou la direcció del primer Gabinet de Premsa de CCOO PV.

    Complementàriament, al panell d’Experiències es compartiran troballes interessants com ara els nuclis d’acció territorial, experiències profitoses d’assessorament i d’organització sindical.

    Dijous 15 de setembre

    10 h Inauguració i presentació a càrrec de Joan Sifre, esola sindical Ramón Paredes.

    12 h Ponències: Contextualització del debat confederal, a càrrec de Nati Camacho, exdirigent de CCOO i Carlos Bravo, membre de la Comisión Ejecutiva de CCOO.

    12.30h Resultats del debat realitzat al País Valencià sobre el document “Repensar el sindicato” a càrrec de la Secretaria d’Organització.

    13:15h h Conclusions obtingudes a les darreres escoles d’estiu, a càrrec de la Secretaria de Formació Sindical.

    17.30 Treball de grups

    19.30h Panell d’Experiències: Nuclis d’acció Territorial i experiències d’assessorament i d’organització sindical.

    Divendres 16 de setembre

    09.30 h Ponència: Revitalització del sindicat, a càrrec de Pere Beneyto. Sociòleg, professor de la Universitat de València. Fundación 1º de Mayo.

    11.00 h Treball de grups

    13.00 h Cloenda de la XXI Escola a càrrec del secretari general de CCOO PV, Paco Molina Balagu