Comisiones Obreras del País Valenciano | 22 noviembre 2024.

XXII Escola d’Estiu

CCOO PV analitza l’acció sindical sociopolítica escaient davant l’impacte de l’economia digital

    Els propers 14 i 15 de setembre està prevista la realització de l’Escola d’Estiu de Comissions Obreres del País Valencià al Centre d’ecoturisme El Teularet, a la serra d’Enguera. Dues jornades de reflexió, d’anàlisi i de debat, dedicades a aprofundir en l'economia digital i els seus efectes sobre l’ocupació, la protecció social i el benestar.

    08/09/2017.
    Escola d'estiu 2016

    Escola d'estiu 2016

    L’aplicació generalitzada de tecnologies digitals en l'activitat econòmica no solament afecten l'organització de les empreses, també s'estan donant noves formes d'ocupació i de treball que tenen impactes mediambientals i en hàbits de consum.

    Aquests canvis creixents provoquen interrogants sobre els seus efectes en la destrucció i creació d'ocupació, en els canvis en els continguts i en les tasques dels llocs de treball, en els nous requeriments de qualificacions i competències professionals, en les desigualtats salarials, en les bretxes digitals i en l'aprofundiment de velles discriminacions.

    Aquesta XXII Escola intentarà provocar reflexions, oferir espai al debat constructiu i donar respostes als reptes de com gestionar el canvi tecnològic des de la perspectiva sindical, com intervenir en aquelles qüestions socioeconòmiques i laborals més estructurals, o com rellançar una acció sindical internacional i amb quins instruments.

    Inma Martínez, secretària de Formació Sindical de CCOO PV considera adient aquesta temàtica ja que “ens correspon com a sindicat contribuir a promoure una acció col·lectiva de reflexió coherent i crítica sobre cap on cal conduir les reivindicacions dels drets de la ciutadania en matèria de benestar, protecció social, fiscalitat i participació democràtica i disputar així el reforçament del poder que s'amaga sota la inevitabilitat dels canvis tecnològics”.

    Quatre ponents especialitzats en aquest fenomen realitzaran aportacions valuoses per tal de conéixer i debatre sobre les conseqüències laborals i socials de l’anomenada ‘era digital’ i sobre les estratègies i pràctiques que es desenvolupen al respecte, globalment i sectorialment, pels agents econòmics, socials i polítics.

    La primera ponència correrà a càrrec d’Henar Álvarez Cuesta, professora titular de dret del treball i de la SS en la Universitat de León, que abordarà les implicacions laborals d’aquest nou paradigma amb la seua intervenció “El trabajo del futuro”.

    Máximo Blanco, secretari d’Estratègies Industrials i director de l’Institut d’Estudis Socials i Econòmics sobre la Indústria (IESEI), parlarà de “Digitalización i nueva acción sindical”.

    Posteriorment està previst un panell d’experiències al voltant de l’impacte del fenomen de la digitalització en diferents sectors productius i com abordar-ho.

    Estella Acosta Pérez, professora de la UAM i coordinadora del Convenio Industria-Enseñanza, abordarà el “Cambio de modelo productivo y las nuevas qualificaciones profesionales”.

    El segon dia d’Escola està prevista la intervenció de Rafael Muñoz Bustillo, catedràtic d’economia de la Universitat de Salamanca, amb la ponència: “Digitalización, nueva economía y retos sindicales’.

    Documentación asociada
    Documentación asociada