Comisiones Obreras del País Valenciano | 22 noviembre 2024.

L’Escola d’Estiu analitza les transformacions tecnològiques i energètiques al món del treball

  • Dies 19 i 20 de setembre. Centre d’ecoturisme El Teularet (Énguera, València).

La XXIV Escola d’Estiu de CCOO PV estudiarà l’impacte en l’ocupació dels processos de transició ecològica i tecnològica. Uns canvis que afectaran la nostra manera de treballar, que requereixen d’unes estratègies sindicals que compensen les desigualtats i asseguren una transició laboral justa, que no deixe cap persona enrere.

17/09/2019.
L'Escola d’Estiu de CCOO PV abordarà les conseqüències laborals que tindran i tenen els processos de transició ecològica i tecnològica.

L'Escola d’Estiu de CCOO PV abordarà les conseqüències laborals que tindran i tenen els processos de transició ecològica i tecnològica.

CCOO PV celebra la seua XXIV Escola d’Estiu amb l’objectiu d’abordar les conseqüències laborals que tindran i tenen els processos de transició ecològica i tecnològica. Persones expertes de l’àmbit de l’economia, de l’Administració, de l’empresa i del món sindical, analitzaran l’impacte d’aquests fenòmens en la nostra manera de viure i produir.

Cap on anem en el món laboral o com serà l’ocupació del futur, són algunes de les preguntes que l’Escola vol respondre, mitjançant les ponències, els debats i el treball de grups, que durant els dies 19 i 20 de setembre tindran lloc al centre d’ecoturisme ‘El Teularet’.

La secretària de Formació Sindical de CCOO PV, Inma Martínez, apunta que aquestes transformacions, que es mouen fonamentalment en el terreny de la tecnologia i que afecten els àmbits ecològic i energètic, afectaran les nostres formes de treballar: “Sabem que hi haurà noves ocupacions, nous espais de treball, nous companys i companyes humanoides i això és obvi que generarà, entre altres coses, desigualtats".

Uns canvis que no poden produir-se sense cap control. “El sindicat ha de participar-hi activament perquè es produïsquen sense efectes col·laterals per a les persones. Aquest és el nostre repte i en aquesta Escola tractarem d'abordar-lo”, assenyala Martínez.

Ponències i taula rodona

El programa de l’Escola tindrà les intervencions de la doctora en economia i activista feminista, Carmen Castro, que impartirà la ponència 'Reptes per a la igualtat de gènere. Temps, treballs i transicions justes amb la vida'. També hi intervindrà la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la GVA, Carolina Pascual.

Per posar en comú els reptes del sindicalisme davant aquestes transformacions, hi tindrem al responsable de Joventut i Noves Realitats del Treball de CCOO estatal, Carlos Gutiérrez. L’Escola també ha previst una taula rodona, en la qual participarà la directora de Desenvolupament de Negoci de Celestica, Mónica Bragado; el director general de Treball, Gustavo Gardey; i el secretari d’Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO PV, Daniel Patiño.