Comisiones Obreras del País Valenciano | 15 enero 2025.

Treball Decent i Agenda 2030: desigualtats globals i reptes per a una justícia social i ambiental

  • La Fundació Pau i Solidaritat PV conclou la segona fase del seu programa Treball Decent en Xarxa.

En el marc de la setmana que commemora la Jornada Mundial pel Treball Decent, la Fundació Pau i Solidaritat PV ha desenvolupat una sèrie d'accions que passen per exposicions, tallers i jornades de sensibilització sobre el treball decent i l'Agenda 2030, amb una mirada sindical i global.

11/10/2023.
Formació sobre diligència deguda en drets humans i ambientals.

Formació sobre diligència deguda en drets humans i ambientals.

La Fundació Pau i Solidaritat PV ha conclòs recentment la segona fase del seu programa Treball Decent en Xarxa: 'Treball Decent en Xarxa II: una ciutadania global compromesa amb la sostenibilitat de la vida' que ha comptat amb el suport econòmic de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Durant aquests dos últims anys, ha aconseguit amb èxit promoure la reflexió al voltant del treball decent, l'Agenda 2030 i la Justícia Social i Ambiental entre la població treballadora organitzada. I ha assolit potenciar la seua participació en processos globals de desenvolupament des dels seus centres de treball, amb la finalitat d'exigir el respecte als drets humans i, per tant, als drets laborals i ambientals.

La Fundació Pau i Solidaritat PV, amb el compromís de CCOO PV i altres organitzacions com la Fundación 1º de Mayo, ha contribuït a la formació, sensibilització i implicació activa de quadres sindicals i delegades i delegats sindicals en la promoció del treball decent com a palanca de canvi, que ens porte cap a la consecució plena i efectiva dels drets humans en el món. 

I ho ha fet a través de seminaris sobre violència de gènere en les cadenes globals de valor d'empreses transnacionals, amb expertes com la professora de Dret del Treball de la UV, jurista i politòloga, Adoración Guamán; jornades sobre la diligència deguda en drets humans i ambientals en empreses; ponències sobre les condicions laborals en el sector tèxtil al voltant del món, amb la participació del coordinador d'Acords Marc Globals de CCOO i copresident sindical global per a IndustriAll Global Union i company de la secretària d'Internacional de CCOO Indústria, Víctor Garrido; amb cursos de formació en línia sobre Treball Decent i Agenda 2030, i molts més esdeveniments. 

Es pot conéixer més d'aquestes i futures accions i activitats des de les xarxes socials de la Fundació (Facebook, X (antic Twitter), Instagram) i la seua pàgina web.

El programa Treball Decent en Xarxa continua

Com afirma Isabel Barrajón, secretària de Migracions, Cooperació i Moviments Socials CCOO PV, "hi ha una clara aposta sindical per implementar i donar a conéixer l'Agenda 2030 a les persones afiliades i treballadores, així com per fer seguiment i incidència per a aconseguir avanços en els objectius de desenvolupament sostenible".

Seguint aquest mandat, la Fundació Pau i Solidaritat PV que, recordem, és l'instrument per a la cooperació internacional i l'educació per a la transformació social de CCOO PV, ha iniciat recentment la tercera fase del programa, denominada 'Treball Decent en Xarxa: Cap a una acció sindical i diàleg social que promoga l'Agenda 2030'.

Un projecte que promet donar continuïtat i avançar en la promoció i lluita per la conquesta de drets humans i ambientals a través de l'enfortiment i la conscienciació de l'actiu sindical com a agents de canvi en un món amb grans desafiaments en matèria de justícia social i sostenibilitat mediambiental.