Comisiones Obreras del País Valenciano | 20 noviembre 2024.

Reunió entre el Comité d'Empresa de Thyssenkrupp Galmed i una comitiva de representants del Partit Popular

    La representació sindical de la plantilla de Thyssenkrupp GALMED ha traslladat a representants locals, autonòmics i nacionals del PP la necessitat d'una intervenció urgent de les administracions per a evitar el tancament de la factoria i per a exigir que el grup assumisca els costos i retorne les ajudes que puga haver percebut.

    11/06/2024.
    Moment de la reunió

    Moment de la reunió

    Representants de Comissions Obreres i del Comité d'Empresa de Thyssenkrupp Galmed s'han reunit amb una delegació de representants del Partit Popular, entre els quals es trobaven Nuria Montes, consellera d'Indústria; Felipe Carrasco, secretari autonòmic d'Indústria; Salvador Aguilell, portaveu Indústria PP Corts Valencianes; Francisco Conde, portaveu d'Indústria del PP en el Congrés dels Diputats; Maribel Sáez, DG de Comerç, Consum i Artesania i portaveu del PP a Sagunt i Eva Cayuela, regidora del PP a Sagunt.

    Antonio Monferrer, president del Comité d'Empresa de Galmed informa que durant la reunió, mantinguda a instàncies del Partit Popular, els representants polítics «ens han traslladat la seua solidaritat, s'han interessat per conéixer l'estat de les negociacions amb l'empresa i ens han recordat les propostes que ja va realitzar el Consell i que l'empresa va considerar insuficients. No obstant això, els hem agraït l'interés i els hem demanat que es coordinen amb la resta d'administracions a fi d'aconseguir que Thyssenkrupp revertisca la seua decisió de tancar una factoria que és rendible».

    Per la seua banda, el secretari general de CCOO a Camp de Morvedre-Alt Palància, Sergio Villalba, ha insistit que «Galmed és viable i Espanya no pot permetre el luxe de perdre aquestes instal·lacions per a després haver d'importar el que s’hi produeix. Es tracta d'una decisió estratègica d'una empresa, que afecta negativament la nostra ocupació i el nostre teixit industrial, en la qual Thyssenkrupp tanca Galmed per a portar la seua producció a factories alemanyes i continuar subministrant des d'allí al nostre mercat automobilístic. Les administracions han d'aconseguir que el grup plantege un projecte sostenible per a la planta més enllà de les subvencions, però si la multinacional persisteix a tancar la factoria, els responsables polítics hauran d'exigir-li que assumisca els costos del tancament, retornar les ajudes que puga haver percebut, netejar els terrenys, etc.»

    Vicente Garcés, de la Federació d'Indústria CCOO PV, ha traslladat que «la situació de Galmed se suma al degoteig de tancament d'indústries en diferents zones de la Comunitat Valenciana com succeeix amb Mary Claire, Playmobil o Bimbo. És indubtable que s'estan produint canvis i que necessitem una política industrial que garantisca una transició justa i sostenible que protegisca l'ocupació de qualitat. Urgeix posar en marxa un pacte per la indústria i una implicació real per part de les administracions públiques contra el tancament d'empreses i per una política industrial que done solucions al sector auto».