Comisiones Obreras del País Valenciano | 15 enero 2025.

XXIII Escola d’estiu

CCOO PV a l’ofensiva contra la #precarietat

  • ‘Cap a un marc desitjable i possible de condicions laborals al País Valencià’

Els dies 13 i 14 de setembre el centre d’ecoturisme ‘El Teularet’ acull la XXIII edició d’aquest espai de reflexió, debat, i anàlisi estratègica de les pràctiques sindicals, que continua fidel a l’objectiu fonamental d’adequar les respostes de l’organització a la situació laboral i social de les persones treballadores.

22/08/2018.
Agencia del Trabajo Decente CCOO, web https://trabajoenverano.ccoo.es/

Agencia del Trabajo Decente CCOO, web https://trabajoenverano.ccoo.es/

Els dies 13 i 14 de setembre el centre d’ecoturisme ‘El Teularet’ acull la XXIII edició d’aquest espai de reflexió, debat, i anàlisi estratègica de les pràctiques sindicals, que continua fidel a l’objectiu fonamental d’adequar les respostes de l’organització a la situació laboral i social de les persones treballadores.

Enguany, l’Escola analitzarà les conseqüències de la precarietat laboral, arrelada a tot el territori i tots els sectors, per tal de qualificar l’ofensiva sindical en matèria d’ocupació, davant la transformació de l’actual model econòmic i social.

Segons denúncia la secretària de Formació Sindical i Fundacions de CCOO PV, Inma Martínez, “mentre la generació d’ocupació segueix concentrada en activitats de baix valor afegit, impulsada per la construcció, el comerç, l’hostaleria i els serveis auxiliars, sectors importants, com la indústria, els serveis públics i els sectors d’intensitat tecnològica mitjana o alta tenen un pes més limitat al País Valencià. Lluny de crear ocupació de qualitat, aquesta tendència perpetua com un mal endèmic les conseqüències de la precarietat: salaris baixos, inseguretat, futur incert, carència de formació, externalització i por a organitzar-se com a classe treballadora”.

Per tal de donar resposta a aquesta realitat, les ponències, els debats i els grups de treball de l’Escola estaran orientats a contextualitzar els elements estructurals de la creació d’ocupació; enfortir l’acció sindical davant l’ocupació; perfilar un discurs estratègic al voltant de les reivindicacions en matèria d’ocupació; analitzar els efectes de la precarietat en totes les seues dimensions i comprometre iniciatives sindicals.

Dijous 13 de setembre

La ponència inaugural ‘Precarietat: epidèmia o malaltia induïda?’ correrà a càrrec de Bruno Estrada. Economista, adjunt al secretari general de CCOO.

Posteriorment a cada ponència s’obrirà un col·loqui, que donarà peu al panell d’experiències sindicals i orientarà les dinàmiques de grups de treball previstes.

Amparo Merino Segovia, degana de la Facultat de Ciències Socials de la UCLM serà l’encarregada de la segona ponència del dia, centrada en els ‘Mecanismes de participació davant la precarietat’.

Divendres 14 de setembre

La segona jornada començarà amb la intervenció de Vanessa Cordero, professora de dret del treball i de la Seguretat Social UV, al voltant dels ‘Efectes i dimensions de la precarietat laboral des d’una perspectiva de gènere’.

La taula rodona ‘Marc desitjable i possible de contractació’ estarà conformada per les intervencions de M. Cruz Vicente, Lola Santillana, Daniel Patiño i Ana M. García, responsables confederals i de País Valencià d’Acció Sindical i de Formació i Ocupació respectivament. El col·loqui posterior permetrà debatre al voltant de les propostes sindicals al respecte.

Finalment, el secretari general de CCOO PV, Arturo León conduirà l’acte de clausura d’aquesta XXIII edició de l’Escola d’Estiu de CCOO PV fent valdre aquesta ferramenta de formació sindical, per tal de millorar la nostra intervenció mitjançant el diàleg, l’anàlisi de les propostes, i el compromís d’enfortir el subjecte col·lectiu que són les CCOO”.

Documentación asociada
Documentación asociada