Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 diciembre 2024.

La XXVIII Escola d'Estiu de CCOO PV abordarà els reptes de la participació sindical

  • 29 i 30 de maig a Potries (la Safor, València).

Durant dos dies, més d'un centenar de representants sindicals del conjunt del País Valencià debatran sobre la importància de la participació de l'afiliació en la vida sindical, la joventut i el necessari relleu generacional.

22/05/2024.
XXVIII Escola d'estiu de CCOO PV

XXVIII Escola d'estiu de CCOO PV

L'Escola d'Estiu de CCOO PV es configura com un espai de formació, debat, i reflexió que durant aquesta edició centrarà el seu treball en com millorar la participació de les persones afiliades en l’organització. 

Les raons que han portat a abordar aquests temes són, en primer lloc, que en l'any vinent es produiran els congressos de CCOO PV, on es debat el programa d'acció per als següents mandats i es renoven les estructures. Així, aquest espai pot ser molt útil per a enriquir els documents congressuals. En segon lloc, és que estem a les portes d'unes eleccions europees, on la participació és fonamental i CCOO PV té una labor important de conscienciació.

Per a CCOO PV no és suficient ser el sindicat més representatiu del País Valencià, amb més de 103.000 persones afiliades i amb més de 12.300 delegats i delegades. Segons la responsable de Formació de CCOO PV, Manuela Pascual, aquest escenari, “ens ha de servir per a analitzar com fem el treball sindical en el nostre dia a dia per a intentar avançar i millorar”. Amb aquest objectiu proposem aquest espai de formació, més d'anàlisi interna, “enfocat sobretot al paper, present i futur, dels i les representants sindicals de CCOO PV”, explica Pascual. 

A més d'aquestes qüestions, reflexionarem també sobre la important labor que exercim en el diàleg social. És ací, juntament amb la nostra presència en els centres de treball, on el sindicat té un paper essencial, perquè s'acorden decisions tan importants com la formació, el salari indirecte, la sanitat pública i universal, l'educació pública i de qualitat, l'accés a l'habitatge, la protecció a les persones més desfavorides i, en general, l'ampliació i la millora dels serveis públics. 

Durant aquests dos dies de treball, tindrem interessants ponències que aniran des d'exemples de participació, a taules de bones pràctiques en empreses. Es reflexionarà així mateix sobre la precària situació laboral i social de les persones més joves i els problemes que troben per a poder participar activament en l'organització.

Finalment, per a Manuela Pascual, en aquesta Escola “seran peces clau l'actiu sindical de la nostra organització, present i futur”. En aquest sentit, per a la responsable de Formació, “aquesta Escola està dissenyada com un espai d'aprenentatge continu, on s’aprén del passat i s’escolta el futur.